Prima pagină
Oferte turistice
Meşteri populari
Manifestări
Instantanee
Blog
Ştiri Online
Legături
Căutare
Contact


  
Blog - Content Section Layout
Zona Ruscova

a. Cimitirul evreiesc. Este situati la 500 m. de centrul comunei Ruscova. De pe D.J. 187  din dreptul Postului de Poliţie Ruscova se face stânga, pe o uliţă ce merge spre râul Ruscova, se trece râul Ruscova (peste un pod din ciment) după care se face dreapta, urmând firul râului Ruscova. Se merge pe un drum folosit pe vremuri de trenuri pe abur care aducea lemne din pădurile Munţilor Maramureşului.

Trebuie trecut peste mai mutle proprietăţi, dar nu sunt probleme din partea riveranilor. Cimitirul este îngrijit de un localnic, fiind şi îngrădit.

 

b. Biserica din lemn de la Ruscova.

Este aşezată pe Drumul Judeţean 187, pe drumul ce merge spre Poienile de sub Munte, în cătunul Oblaz. Biserica de lemna este foarte veche, fiind adusă în zonă din comuna Moisei.

Zona Repedea

a) Poiana cu Narcise-Vf. Pop Ivan: 

 

b) Lacul Vinderel-Vârful Farcău

Porneste de la podul din centrul comunei Repedea, urca pe drumul forestier de pe cursul vaii omonime, apoi pe Piciorul Gruiului urmand un drum de TAF, iesind in golul alpin sub varful Pietriceaua (1555 m altitudine). De acolo, pe langa vacaristea Laba si pe sub varfurile Runea si Rugas, ajunge la lacul Vinderel (1670 m alt.), in circa 3-4 ore de la plecare.

 

c) Cătunele Jolob-Ciolar-Plaic-Lespedea de Sus: Traseul porneste din centrul comunei Repedea, spre cătunul Jolob, aflat la 30 de minute, de mers pe jos de centrul comunei. Este o aşezare formată din aproximativ 25 de gospodării, în care accesul se poate face doar  pe jos. Este recomandabil de mers din primăvara până în toamnă, când pot fi observate obiceiurile şi munca de zi cu zi a ucrainenilor (huţuli) din această zonă. Casele încă sunt vechi, din lemn, iar singura ocupaţie a oamenilor este creşterea animalelor. În continuare se poate  urma, spre dreapta, un traseu spre Poiana cu Narcise- Vf. Pop Ivan, iar spre stânga se merge spre cătunul Ciolar, unul din cele mai bine păstrate din Repedea, continuându-se traseul spre cătunele Plaic şi Lespedea de Sus. În ultimele două cătune accesul se poate face şi pornind din cătunul Micluşa, iar de anul trecut în condiţii de vreme bună se poate urca şi cu maşina.

            Acest traseu ar fi interesat pentru o drumeţie de 2-3 ore pentru a observa obiceiurile şi modul de trai al localnicilor.

a) - Covaci Vasile (locuieşte în centrul comunei Repedea, lângă podul peste râul Repedea) are un atelier unde realizează potcoave şi este singurul potcovar de pe Valea Ruscovei.

Zona Poienile de sub munte
  1. Poienile de sub Munte

 

a) Traseu de ciclo-turism de-a lungul văilor Rica, Cvasniţa, Bardii, Socolou. Dacă se merge pe valea Socolou se poate ajunge până la drumul strategic construit pe vremea imperiului austro-ungar pe la 1700, până la graniţa cu Ucraina (vf. Copilaş)

Traseul nu este marcat. Se circulă pe drumuri forestiere, într-un peisaj pitoresc.

 

b) Traseu Poieni-lacul Vinderel. Marcat cu o bandă albastră pe următorul traseu: Cabana Silvica Cosnea-Scarisoara-Varful Mihailecu-Lacul Vinderel. Urca de la cabana silvica Cosnea (aflata in capatul din amonte al comunei Poienile de sub Munte), prin Scarisoara si varful Mihailecu (1918 m altitudine), coborand apoi la lacul Vinderel in circa 5-6 ore de la plecare.

 

c) Dogarul Stefan Cut. Locuieste in catunul Obcina, ascuns in munte. Vara traiesc acolo si alti ucrainieni, totusi inaintea iernii toti parasesc catunul din cauza vremii extreme. Numai familia lui Cut Stefan ramane ca in fiecare iarna pe munte. Ei incearca sa se apere si pe ei dar si animalele lor de lupi, ursi si sa supravietuiasca din putinele alimente produse de ei.

<< Start < Previous 1 2 3 Next > End >>

Results 21 - 23 of 23


  

Ultimele Ştiri

 

(c) www2.agroturism-maramures.ro, Powered by Open Source Software ; Hosted by MultiNET